Чому тютюн в кальяні починає гірчити?
У кальянном співтоваристві існує поширена думка про те, що тютюн пригорає по величезній кількості причин, а значить точно визначити джерело підгоряння практично неможливо. Багато досвідчених кальянщики виділяють неякісну забивання, неякісне вугілля, занадто старі кальяни, невідповідні шланги і так далі. Реальна ж практика показує, що існує всього два фактора, здатних змусити тютюн горіти. Перший полягає в надмірному перегріванні чаші, а другою в локальному перегрів тютюнової суміші. Даний матеріал покликаний допомогти користувачам на сто відсотків позбутися проблеми, що розглядається.
За статистикою, найпоширенішою причиною виступає перегрів чаші. Найчастіше від цього страждають малодосвідчені користувачі, які ще не отримали достатніх навичок. Особливо це стосується виробів з глини або кераміки. За фактом, дані матеріали вважаються пережитками минулого, але вони все ще користуються завидною популярністю. Для отримання дійсно якісного і розслабляючого куріння краще довірити підготовку кальяну справжньому професіоналу. Правда, такий крок дозволить тільки відбудувати появи гіркоти в димі, але ніяк не позбутися від неї.
Мало хто знає, що тютюнові суміші розрізняються не тільки за процентним вмістом нікотину або смаковими якостями, але і за показниками жаростійкості. На ринку сьогодні багато тютюну, які не переносять постійного впливу високих температур (Starbuzz, Serbeyli, Haze і ін.), Вони просто починають горіти. Важливо правильно підбирати фірми, які підходять до певних різновидів чаш. Крім того, це ставить руба питання про смакові пристрасті курця. Вся справа в тому, що не піддаються горінню сорти, в більшості випадків, відрізняються міцністю. А це далеко не всім до душі. Ідеальним варіантом стане поєднання відразу декількох сортів.
До причин можна з упевненістю віднести некоректно зроблені отвори. Зовсім не важливо, їх занадто багато або занадто мало. Обидва надмірності недоречні і приходять до одного і того ж результату. Щоб не зіпсувати собі куріння ще на етапі підготовки, рекомендується застосовувати звичайні швейні голки. Використання будь-яких інших гострих предметів може привести до помилок у початківця любителя. Звичайно, можна використовувати kaloud, не замислюючись про дрібниці. І таким чином можна досягти того самого бажаного результату.
Тютюн в кальяні може гірчити через проблеми з вугіллям:
- Надмірна кількість вугілля. Зайвий жар може стати причиною виникнення гіркоти. Як тільки неприємний смак гіркоти стає відчутний, слід прибрати хоча б один вугілля і переконатися, що інші правильно розташовані;
- Вугілля низької якості. Не слід використовувати такі варіанти для швидкого розпалювання. Саме через них досить часто виникає неприємний запах і присмак. Це пов'язано з використанням хімікатів.
- Вугілля пригоріли. Перед розкурюванням кальяну слід почекати якийсь час.
Якщо тютюн вже почав пригорати, то слід відразу ж виконати наступні дії:
- очистити чашу кальяну від тютюну;
- виконати продування шланга і шахти;
- дочекатися остигання чаші;
- виконати нову забивання тютюну.
Гіркота тютюну може бути викликана не тільки проблемами з вугіллям. Досить часто це викликано самої чашею. Для таких випадків ми підготували спеціальну таблицю, де докладно описали всі можливі неполадки.
Засмічення отворів | Гіркий смак вдихуваного диму безпосередньо може бути пов'язаний з засміттям отворів. Щоб їх прочистити слід скористатися щипцями. |
Використання глиняних чаш | Якщо за чашею не доглядати і використовувати її дуже активно, то можна спостерігати за виникненням неприємних ароматів і присмаків. |
Низька якість тютюну | Погана тютюнова суміш або недотримання умов хранений може спровокувати гіркоту при палінні кальяну. Також, така проблема може виникнути через неправильну забивання або надмірної вологи тютюнової суміші. |
Фольга | Недостатня товщина і відсутність належного рівня герметичності. Для правильного куріння фольга повинна щільно покривати чашу. Тому звичайну фольгу для оптимальної товщини екрану слід складати в кілька разів. |
Причин чому гірчить тютюн в кальяні досить багато. Всі вони безпосередньо впливають на смакові якості і якість куріння кальяну. Саме тому слід не допускати таких проблем або запобігати їх якомога швидше.
Вас може зацікавити