Гліцерин в тютюні для кальяну
Багато хто схильний думати, що димна щільність і масивність залежить тільки від сорту тютюну. Це все оману. Значно збільшити кількість, а також поліпшити якість диму, можна за допомогою гліцерину - найпростішого спирту. Його часто використовують для заправки традиційного та електронного кальянів. Під час куріння ми вдихаємо не тільки тютюновий дим, але і освічений гліцерином пар.
Ця важлива добавка виглядає як прозора, трохи в'язка рідина. Він не токсичний, а тому нешкідливий. Масово використовується при виготовленні шоколаду, хлібобулочних виробів, «газованої води», в складі сиропів від кашлю, кремів, мазей. Купити його можна в аптеці або професійному кальянном магазині. У продажу він представлений в невеликій баночці з рідким вмістом.
Як краще додавати гліцерин при приготуванні кальяну? Просто капати його в куплену упаковку тютюну або чашу не варто. Так ви тільки все зіпсуєте. Досить намочити гліцерином пальці і перемішати руками розпушений тютюнову суміш перед тим, як класти в чашу. Ароматний, густий дим вам гарантовано!
Як ми вже говорили, використання гліцерину дозволяє отримати своєрідний пар, за рахунок чого кальян виходить більш димним. Для багатьох поціновувачів саме густий зачаровує дим є ознакою хорошого кальяну. Особливо, це важливо для любителів підніметься. Якщо дотримати всі пропорції і технологію додавання гліцерину, то на смакових відчуттях це ніяк не відобразиться.
При цьому, за допомогою гліцерину можна не тільки домогтися диму в великій кількості. Через те, що речовина ідеально поглинає воду, він сприяє зменшенню ймовірності згоряння тютюну. Після того, як гліцерин нагрівається і випаровується, відбувається утворення великих білих хмар водяної пари. Цим властивістю активно користуються багато виробників, тютюн яких користується підвищеним попитом саме через свою димності.
Наприклад, тютюн з високим вмістом гліцерину:
- Starbuzz
- Social Smoke
- Havana
- Layalina
Ці тютюн відрізняються промитими тютюновим листям, в яких вміст нікотину мінімальне. Ідеальний варіант для новачків.
Окремо слід відзначити і інші властивості гліцерину. Він виступає в ролі підсолоджувача та може зробити тютюн солодшим. Якщо перестаратися з додаванням гліцерину, то смак буде зіпсований через свою нудотності. При цьому, надмірна кількість цієї речовини заглушить інші аромати. В результаті тютюн втратить всі свої смакові якості.
Деякі виробники замість гліцерину, віддають перевагу патоці або меду. Це свого роду і зв'язуючі, і харчові добавки. Наявність патоки і меду забезпечить достатню кількість вологи, а тютюн буде досить димним. Хтось розбавляє такі добавки водою в невеликій кількості для того, щоб димність була ще більш насиченою. Але, слід враховувати, що це може вплинути і на основні характеристики тютюну. Більш того, вкусопередача стане менш насиченою.
Чи є користь від додавання гліцерину?
Додавати гліцерин слід в тому випадку, якщо є бажання самому насолодитися димним тютюном або хочеться вразити гостей. При цьому смак забивання посилиться в кілька разів, а процес куріння буде більш приємним і розслаблюючим. Окремим перевагою буде можливість регулювання густоти кальянного диму - чим більше буде кількість доданого гліцерину, тим густішим буде випускається дим.
Гліцерин абсолютно безпечний для здоров'я і активно використовується в багатьох промислових сферах, в тому числі в харчовій. Купити добре очищений гліцерин для тютюну можна в аптеках. Додавати речовина в кальян слід дозовано, так як у нього є властивість випаровуватися. Якщо в забивання відразу додати всю упаковку, то через деякий час гліцерин повністю втратить свої властивості.
Оптимальний варіант попередньо змочувати рідиною тютюн, але не розбавляти його. Саму чашу гліцерином наповнювати теж не варто. Даний спосіб збільшення диму підходить не всім, тому слід спочатку спробувати на власному досвіді. Відзначимо основні характеристики гліцерину, які безпосередньо впливають на смакові якості тютюну і кальяну в цілому. Для цього ми підготували окрему таблицю:
Характеристика | Значення |
В'язкість | Вище середнього |
Утворення осаду | Середня |
Ризик виникнення алергічної реакції | Дуже низька при індивідуальній непереносимості певних компонентів речовини |
Ясність аромату | Висока |
Щільність диму | Залежить від того, в якому обсязі буде додано гліцерин |
Експериментувати з додаванням гліцерину в тютюн однозначно варто. Ця речовина ідеально підійде любителям щільного і густого кальяну.
Вас може зацікавити