Як правильно робити кальян
Сама підготовка кальяну до куріння - дія цікаве, але вимагає особливих знань і елементарних умінь. Ми постараємося дати Вам актуальні поради, що дозволяють максимально спростити цю процедуру, звернемо увагу на важливі моменти, в загальному, зробимо все для того, щоб, приготований за нашими підказками кальян, став найкращим і приніс Вам і Вашим гостям масу задоволення.
Почнемо по порядку. Найперше і найважливіше правило - це ретельне миття кальяну після кожного куріння. Так Так! Робити це потрібно бездоганно, щоб прибрати всі запахи і забруднення. І не допускайте використання повторно рідини, це може зіпсувати весь кальян.
Важливо! Навіть якщо Ви застосовуєте кальян вперше його все одно слід помити перед застосуванням.
Тепер давайте розберемося, з чого ж, власне, кальян складається. Всього у кальяну чотири основні елементи. Це колба, шахта, чаша і шланг. Додаткові складові, необхідні вже для приготування - це угль, ковпак, тютюн і фольга або Kaloud Lotus.
Розкладемо весь процес по етапах.
Переконатися в чистоті кальяну. Як ми писали вище, це дуже важливо. В даному питанні допоможе йоржик і лимонна кислота. Йоржик добереться в усі важкодоступні місця, а лимонна кислота нейтралізує всі сторонні запахи.
Залийте в колбу воду або будь-яку іншу відповідну рідину. Для домашнього використання краще всього буде вода, тому що експерименти, наприклад, з молоком, соком або алкоголем, можуть мати несподівані наслідки. Як правило, смак молока на перших порах Ви запам'ятайте менше, ніж миття кальяну після використання. Так що експерименти відкладіть на той час коли Ви будете впевнено робити кальяни на рядовий рідини. Дивіться, щоб залишалося місце для диму, низ шахти занурюємо в воду на 1-1,5 (см).
Перевірте кальян на герметичність. Місце з'єднання шахти з колбою не повинно пропускати повітря. Незалежно від типу з'єднання шахти і колби, будь то система click, різьбове з'єднання або щось інше, переконайтеся в герметичності.
Чашу оберніть зверху фольгою. Для цього шматочок фольги має бути невеликий, приблизно на 5-6 см більше, ніж діаметр чаші. Фольгу потрібно натягнути щільно в 4 шари, і загнути краю, тим самим закріпивши її в такому положенні. Поверхня фольги повинна вийти рівною і гладкою. Добре, якщо це буде щільна фольга, з нею Вам буде простіше працювати.
Фольга натягнута, тепер зробіть в ній отвори. Це краще робити тонким предметом, наприклад, голкою мул зубочисткою. Кількість і розташування отворів підбирається індивідуально. Ви самі зможете це відчути і визначити для своєї чаші і тютюну «ефективний візерунок».
Підпаліть вугілля (бистроразжігающіеся) і викладайте їх на блюдце (також читайте "Вугілля для кальяну, як вибрати"). Вугілля дуже швидко розпалюються, вони можуть іскрити, тому не бійтеся і в цілях безпеки розпалюйте подалі від займистих предметів, якщо є можливість. краще це зробити на відкритому повітрі. Коли вугілля підпалює, тримайте запальничку або сірник або ін. До одного краю вугілля, він буде сильно іскрити. Зачекайте, поки проіскріт, а тоді можна класти на чашу. Якщо вугілля неоднорідного червоного кольору, почекайте поки він розгориться, щоб прискорити цей процес, можна подути на нього. Якщо ж Ви використовуєте кокосові вугілля, дочекайтеся поки вони стануть яскраво червоного кольору, тільки тоді кладіть їх на чашу (2-3шт), в іншому випадку, погано розпалений вугілля може надати кальяну горілий присмак.
Кальян готовий! Дочекайтеся, поки він прогріється (3-4 хв). Адже від сильних затягувань тютюн тільки почне горіти. Дозвольте цього процесу тривати стільки, скільки треба, і в нагороду Ви отримаєте відмінний кальян!
Вас може зацікавити