Як зробити чашу з апельсина для кальяну
Візьміть ніж з вузьким і дуже гострим лезом (для чищення овочів або який-небудь схожий за розміром ніж). Розріжте апельсин по самому широкому діаметру. Потім, перевернувши фрукт, зробіть невеликий рівний надріз приладом для видалення серцевини у плодів. У підсумку ми отримаємо апельсинову чашу, яка зможе легко встати на кальяни Халіл Мамун, Kaya, Amy та подібні. Потім потрібно буде взяти невеликий ніж для того, щоб виконати місце під тютюн. Не поспішайте викидати вирізану фруктову м'якоть. З її допомогою ви зможете прикрасити колбу. Зайвою вологість в нашій вийшла чаші вберемо, використовуючи звичайні паперові серветки. Для цього необхідно помістити кілька штук безпосередньо в чашу.
Тепер черга тютюну. Якщо ви збираєтеся робити апельсинову або грейпфрутову чашу, то ідеальним тютюном стане який-небудь цитрусовий смак. Можете використовувати апельсиновий, лимонний, грейпфрутовий тютюн. Перед використанням тютюну необхідно додати легкості і легкості. Для цього, перед приміщенням в чашу, його потрібно промокнути паперовим рушником або серветкою. Потім рекомендується дрібно його нашаткувати. Це дозволить максимально розкрити всю ароматику тютюну при палінні. Щоб уникнути потрапляння тютюну в шахту, роблять спеціальну сіточку з зубочисток, яка служить бар'єром. Зазори між зубочистками безпосередньо впливають на тягу кальяну. Тому, важливо не ставити їх дуже близько один до одного. Потім потрібно помістити тютюн в нашу апельсинову чашу. Це потрібно зробити так, щоб чаша була забита максимально повітряно, що забезпечить хорошу димність і яскравий смак. Простежте, щоб тютюн не залишався на краях чаші. Це призведе до неприємного присмаку в процесі куріння.
Для куріння подібним способом з однаковим успіхом можна скористатися Kaloud Lotus або фольгою. Фольгою ми обмотуємо апельсин і робимо йому імпровізовану «спідницю», довжиною сантиметр-півтора. Потім робимо невеликі проколи по всій площі чаші (для цього хорошим інструментом стане канцелярська голка). Залежно від розміру чаші, ставимо необхідну кількість кокосових вугілля.
Чашу потрібно прогрівати від 4 до 7 хвилин. Чим ближче до центру знаходяться вугілля тим швидше прогрівається тютюн. Коли почнете розкурювання кальяну, вугілля, навпаки, потрібно буде посунути ближче до країв. Ця технологія також дозволить вам встановлювати необхідну силу спека в процесі куріння.
Апельсин має виражений цитрусовий смак, який в кальяні також буде впливати на смакові якості диму. Тютюн виходить дуже освіжаючим. Такий кальян з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. Якщо все зробити правильно, то між традиційним кальяном не буде ніякої різниці, крім більш насиченого смаку. При цьому, при використанні кальяну на апельсині перепалити сам тютюн буде досить важко.
Багато хто вибирає дуже маленький апельсин, що є однією з найбільш поширених помилок при створенні чаші на цьому фрукті. В результаті він розвалюється, що може загрожувати перегрівом тютюну. Тому перевагу слід віддати цитрусовим середніх або навіть великих розмірів.
Потрібно стежити за тим, щоб фрукт не був занадто соковитим, інакше він теж може втратити свої смакові якості. В ідеалі, апельсин повинен бути без кісточок, тому що вони можуть почати горіти, що стане причиною виникнення гіркоти. Ще він повинен мати злегка довгасту форму.
Окремо слід відзначити виготовлення кальяну з калаудом. Процес практично повністю ідентичний, але має певні особливості:
- воронку для тютюну слід зробити більш глибокої;
- діаметр отвору повинен бути меншим діаметра калауда - це дозволить йому не провалюватися в тютюнову суміш;
- потрібно бути готовим до того, що м'якоть апельсина буде припікати до калауду;
- необхідно частіше міняти вугілля.
Зробити кальян на апельсині досить просто, якщо мати під руками все необхідне. При цьому, потрібно пам'ятати про герметичність і правильно підбирати смак тютюну.
Основні етапи | Опис |
Фрукт | Апельсин повинен бути соковитим, але з щільною шкіркою. |
Отвір під шахту | Необхідно зробити отвір меншим буквально на кілька міліметрів. |
Решітка для шахти | Виготовляється зі звичайних зубочисток або сірників. |
Укладання тютюну | Тютюнову суміш необхідно віджати для видалення надлишком сиропу. Великі елементи подрібнити ножем. |
Екран для чаші | Підійде звичайна фольга, складена в кілька шарів. |
Вас може зацікавити