Як зробити кальян на дині?
Чи збираєтеся здивувати своїх приятелів оригінальністю? У цьому вам допоможе один з найбільш незвичайних кальянів. Для його приготування потрібно чаша, вирізана з натуральної дині. Завдяки цьому, кальян стає дивовижно смачним і ароматним. Він гармонує з різними видами тютюну. Однак важливо використовувати тютюн хорошої якості.
Особливості створення
Зробити такий кальян неважко. Для цього не потрібна особлива практика і різні пристосування.
Діяти треба в такому порядку:
- Взяти свіжу диню і відрізати верхівку (на відстані п'ять - сім сантиметрів від хвостика). Таким чином, вийде «кришка».
- Встановити диню вертикально на стіл, відрахувати її від кісточок і зробити проріз для шахти. Цей процес вимагає старання і акуратності, але заради краси і здивованих осіб друзів варто постаратися. Якщо дана робота буде даватися погано, то можна банально розрізати диню на одну маленьку частину ( «кришку») і одну велику ( «чашку»).
- Залишимо від нижнього краю 3-5 сантиметри і зробимо сіточку з зубочисток, щоб тютюн не потрапляв в колбу і шахту.
- Укладаємо тютюн пишно, залишаючи 5-7 мм від верхнього краю.
Як потрібно укладати тютюн?
- До процесу укладання тютюну для такого оригінального кальяну потрібно підходити з особливою ретельністю.
- Викладіть зубочистки гратами на дно чаші. Спочатку покладіть 3-4 зубочистки по горизонталі, а решта по вертикалі. В результаті вийде решітка (приблизну відстань між зубочистками 2-3 міліметра). Якість тяги буде бездоганним, якщо зробити решітку з зубочисток правильно.
- Розімніть обраний тютюн руками. Це позбавить його від зайвої рідини.
- Розкладіть тютюн по дну.
- Візьміть ємність (важливо, щоб вона була такого ж розміру, що і чашка), накладіть на неї фольгу і виконайте кілька десятків отворів в центрі. Для цього можна скористатися звичайною зубочисткою (Не робіть дірочки сильно широкими, це може привести до горіння тютюну).
- Натягніть фольгу на чашку і міцно притисніть.
- Зберіть всю чашу воєдино
Коли все буде готово, розкладіть поверх фольги вугілля 4-7 шт, в залежності від розміру дині, потім почекайте 4-6 мн, поки чаша прогріється. Готово! Можна курити.
Якщо ви плануєте здивувати дівчину або своїх гостей, то таку чашку можна додатково оформити різними кольорами, фруктами і т.д. Додавши кілька шматочків м'яти, ви зможете додати смаку трохи свіжості.
Для нестандартного кальяну можна застосовувати всілякі поєднання смаків і ароматів: диня, полуниця, персик з манго, вишня з апельсином. Для поліпшення натурального смаку підійде тютюн на основі кокосового аромату. Загалом, не бійтеся експериментувати!
Щоб повноцінно насолодитися природним фруктовим смаком дині та зробити аромат ще більш насиченим, можна вибрати тютюн зі смаком дині. Для любителів освіжаючих смаків в колбу можна додати подрібнені шматочки льоду або для забивання вибрати смак м'яти або ментолу.
Правильне приготування кальяну на дині можливо тільки, якщо плід буде ідеально підходити. Диня повинна бути стиглої - якщо вибрати недоспелий диню, то в процесі куріння вона розвалиться. Грає роль також і розмір плоду - необхідно підібрати диню оптимального розміру. Якщо диня буде занадто великий, то збільшиться кількість необхідного тютюну і вугілля, що не має сенсу.
Кальян на дині має певні переваги:
- легкість в приготуванні;
- м'який і свіжий смак;
- солодкий аромат;
- тривалий процес куріння.
Окремо слід відзначити, що кальян на дині вимагає збільшеного витрати складових, зокрема тютюну та вугілля. При цьому, це досить сезонний варіант. В якості наповнювача колби можна використовувати не тільки воду, а й інші рідини, в тому числі сік, молоко або біле вино. Це тільки посилить смак кальяну.
Ми підготували таблицю зі смаками, які ідеально підійдуть для кальяну на дині. Якщо дотримати ці пропорції, то точно можна буде насолодитися приємним і насиченим димом.
Назва | Пропорції |
Диня + Абрикос + М'ята | 40% + 40% + 20% - для цінителів освіжаючих і при цьому солодких ароматів |
Диня + Чорниця | Суперечливий мікс, в якому кислинка поєднується з солодкістю. 60% + 40% |
Диня + Ваніль + М'ята | 60% + 30% + 10% Забивати чашу слід шарами для того, щоб отримати ідеальну ароматну складову |
Вас може зацікавити