Кальян на каву. Рецепти та креативні мікси.
Створення кальяну на каву - це прекрасне рішення для тих, хто шукає спосіб внести різноманітність в процес куріння. Можна знайти безліч рецептів такого кальяну. Однак розглянемо найбільш популярні варіанти.
По-перше, «Кофе в постель». Кальян, створений за таким рецептом, неодмінно сподобається всім представницям прекрасної статі. Його відрізняє дивно ніжний і приємний аромат. Готується він у такий спосіб:
- У колбу наливається молоко, вода і холодну каву.
- У чашу укладається тютюн (бажано, щоб він також мав аромат кави).
- У тютюн додається трохи кориці або ванілі. Це допоможе зробити смак солодкуватий і приємним.
По-друге, «Восторг».
- Колба заповнюється лимонним соком і кавою. Останній рекомендується готувати в спеціальній ємності. Перш ніж додавати, його необхідно остудити, оскільки мелені зерна не зможуть розчинитися в прохолодній воді.
- Чаша наповнюється міксом зі смаком м'яти, вишні, а також стиглого яблука.
- Додатково в такий кальян можна додавати різні інгредієнти.
Цукровий сироп. Він допомагає відтінити гіркий присмак кави і тютюну. Смак кальяну стане солодшим і приємним.
Вимочений тютюн. Змінюючи фортеця кальяну, можна підбирати відповідного аромату і смаку.
Зробити кальян на каву не складе особливих труднощів. З цим зможуть впоратися навіть новачки. Але, на окрему увагу заслуговує те, що смакові якості безпосередньо залежать від використовуваного тютюну. Саме тому ми підготували окремо таблицю з пропорціями різних смаків.
Опис | Пропорції |
Ніжне поєднання кави і смак «Баунті». Має невисоку міцність. | Кава і кокос в співвідношенні 1 до 1 |
Латте для справжніх любителів цього напою. Яскравий і насичений смак, невисока міцність. | Кава і апельсин - 80% і 20% |
Ніжні молочні нотки кави в поєднанні з вишневою кислинкою | Кава, ваніль і вишня - 55%, 30% і 15% |
Освіжаючий прохолодний кави, має середню міцність | Кава і м'ята - 70% і 30% |
Крім того, що можна купити тютюн зі смаком кави, можна також додати кави в колбу, щоб обрана пропорція максимально відкрила свої смакові якості. Для цього буде необхідно:
- заварити каву з молоком або без молока (для любителів високої міцності);
- остудити напій;
- влити в колбу води таким чином, щоб вона покривала трубку шахти приблизно на 1 см.
У процесі куріння кальяну на каву можна буде насолоджуватися насиченим смаком, а також яскраво вираженим ароматом і охолодженим димом. Ті, кому подобаються солодкі смаки, в колбу можна додати цукровий сироп. Сироп необхідно додати саме в колбу, а не в тютюн - він може почати пригорати, що миттєво зіпсувати смакові якості.
Щоб отримати м'який і ароматний кальян, який припаде до смаку в першу чергу дівчатам, в колбу слід додати раніше приготований капучино. А щоб отриманий смак був ще більш насиченим, то оптимально для забивання вибрати вишневий, яблучний або м'ятний тютюн. Дим буде надзвичайно смачним. При цьому, смак такого кальяну дійсно складно з чимось порівнювати - він одночасно і оригінальний, і солодкий, і витриманий.
В якості наповнювача для колби може використовувати фреш з кави з додаванням лимона. Кава попередньо заварюється і охолоджується до кімнатної температури. Після цього його необхідно помістити в колбу - ідеальний варіант для любителів освіжаючих смаків. Що стосується забивання, то перевагу слід віддати тютюнів з цитрусовим смаком або зі смаком м'яти.
Щоб сповна насолодитися кальяном на каву, необхідно враховувати кілька аспектів:
- Для забивання оптимально використовувати тютюн з кавовим і шоколадним смаком. Також, відмінно підійде смак спецій - кориці, ванілі і м'який фруктово-ягідний аромат.
- Забавки повинна мати середню або маленьку фортецю - оптимально буде використовувати «Serbetli» або «АльФакер».
- Заварювати каву для кальяну потрібно виключно натуральний зерновий.
Навіть з урахуванням різних добавок, кальян на каву виходить досить міцним. Тому, новачкам необхідно правильно підбирати тютюн для забивання або додавати в колбу спеції або молоко. Такий кальян одночасно поєднує в собі кілька ефектів: якщо кава бадьорить організм і дає прилив енергії, але сам кальян навпаки розслабляє. В результаті створюється м'який і насичений смак, але при цьому середньої міцності. Оптимально буде використовувати кокосове вугілля. Навіть з урахуванням деяких нюансів, спробувати кальян на каву слід кожному любителю димного відпочинку
Вас може зацікавити