Контроль жару в кальяні
Правильно контролювати подачу спека важливо для ефективного куріння кальяну. Це дійсно одна з основ, якій повинен навчиться кожен кальянщик. Тільки тоді можна говорити про розкриття смаку тютюну, приємному, якісному і тривалому процесі куренія.Правільно контролювати подачу спека важливо для ефективного куріння кальяну. Це дійсно одна з основ, якій повинен навчиться кожен кальянщик. Тільки тоді можна говорити про розкриття смаку тютюну, приємному, якісному і тривалому процесі куріння.
Як правильно контролювати жар?
Щоб правильно контролювати жар слід навчитися розбиратися в багатьох аспектах:
- Вигляді чаші, що використовується;
- Різних тютюну і поєднання смаків;
- Основних варіантах забивання;
- Різницею застосування фольги і калауда;
- Правилами контролю спека.
І так, перше це звичайно ж звертаємо увагу це чаша для кальяну. Вона в основному буває з глини або силікону, різного об'єму в залежності від числа курців, форми і краще з товстими стінками.
Далі звичайно ж вибір тютюну. Якщо курців кілька і складно підібрати одне рішення для всіх, краще купити тютюн середнього рівня фортеці. Міцні варіанти не всім до смаку, особливо дівчатам, безнікотиновий тютюн так само рідко оцінять. Для передачі декількох смаків і цікавого рішення вибирають робити мікс різних тютюнових сумішей. Їх можна як змішати, так і викладати секторами для максимальної передачі кожного смаку.
Основні варіанти забивання: щільна, пухнаста і Overpack, розраховані на розміщення тютюну на відстань до фользі близько 2 - 5 мм. Це виключає підгоряння суміші і допоможе регулювати жар без ризиків гіркоти смаку;
Вибирая фольгу або Калауд, треба пам'ятати про особливості кожного рішення. Так, для передачі тепло через фольгу треба зробити кілька отворів, в варіанті чаші Фанел, по середині лист фольги не проколювати. Про особливості калауда розкриємо більш детально далі.
Головне правило контролю спека - додавати жар в залежності від кількості диму. Так, якщо він став менш густим, додайте кілька куточків. Занадто сильний - приберіть одні або два шматочки. Також, важливими правилами куріння є:
- Не робити занадто довгих пауз між затяжками - тютюн може охолонути;
- Пам'ятати про періодичної продувки;
- Виключити різкі затяжки, при яких повітряні потоки охолоджуються і зменшується фортеця тютюну.
Калауд - ефективний пристрій для контролю жару
Використання фольги не завжди зручно і безпечно для курців. Багато виробників курильних пристосувань задумалися про розробку більш практичних замінником фольги, так був придуманий перший прилад - Калауд Лотус, а на його основі безліч аналогів.
Калауд - це спеціальний пристрій, що дозволяє регулювати жар, який надходить до тютюну. У більшості моделей відмінно поєднуються з чашами, виготовлені з якісного алюмінію або нержавіючої сталі. Перевагою приладу є можливість регулювати температурний режим всередині пристрою, за допомогою кришки, яка має рухомі пелюстки. Так, при занадто сильної подачі спека їх просто відкривають. Безпечне застосуванням Калауда і виключення опіків, можливо, з продуманою ручкою, що не нагрівається.
Контроль жару - важлива складова для насолоди ароматним, смачним кальяном тривалий процес куріння.
Вас може зацікавити