6 міфів про куріння кальяну
Куріння кальяну має багато помилок і навіть обростає міфами. Деякі передаються з покоління, в покоління, адже курильні прилади популярні не одне століття.
Популярні помилки про експлуатацію кальяну
Серед безлічі обговорень шкоди кальяну вони не стають менш популярні, а навпаки попит на курильні прилади тільки збільшується. Саме застосування має багато помилок, в яких можуть розгубитися недосвідчені курці - новачки. Розглянемо 6 найпопулярніших з них, і спробуємо розвіяти їх:
- Висота кальяну впливає на якість куріння. Висока модель або компактний виріб - таким питанням задаються багато користувачів. Але, при цьому, висота кальяну практично не впливає на ефективність процесу, скоріше лише на зручність його експлуатації. Тут важливіше звернути увагу на ширину шахти, адже саме від її діаметра залежить легкість затяжок;
- Кальян з алюмінію такий же довговічний, як з нержавійки. Якщо говорити про міцність матеріалу, то все ж нержавіюча сталь істотно виграє. Особливо це помітно після півроку активного використання приладу. Алюміній більш піддається корозії і з часом втрачає свої характеристики. Хоча відомі виробники пропонують варіанти і з анодованого алюмінію, з покращеною стійкістю до впливу вологи;
- Немає різниці між фольгою і застосуванням Калауда. Сучасні кальянщики все менше хочуть морочитися з натяжкою фольги і використовують регулятори спека - Калауд. Але різниця все ж. Пристрій не дає можливості експериментувати. Так, фольгою можна отримати різні варіанти подачі спека, швидше прогріти чашу, а також розширювати межі міксологіі;
- Молоко пом'якшує куріння. Дослідження показують, що 9/10 курців зовсім не відчули цієї м'якості від молока. Так, фахівці рекомендують з такою метою ефективніше використовувати морозиво або вершки;
- Можливо розкурювати кальян раніше, ніж нагрівся тютюн. Так, можна, але для чого? Результат такої маніпуляції - головний біль і нудота. Треба все ж набратися терпіння і почекати готовність суміші;
- Чашу також ефективно замінює фрукт. Ні, будь-яка саморобная чаша з фруктів поступається за своєю теплопровідності чашці з глини або силікону. Так, фруктовий варіант нагрівається тільки у верхній частині і нерівномірно розкриває смак тютюнової суміші.
Кальянная культура дуже широка, а варіантів підготовки безліч. Але все ж, сподіваємося, найпопулярніші помилки розвіяні і це допоможе не допустити помилок в застосуванні кальяну.
Вас може зацікавити