Нюанси забивання тютюну для кальяну Tangiers (Танджирс)
Навіть найкращу і ідеально збалансовану тютюнову суміш дуже легко загубити неправильною забиванням. Для того, щоб гарантовано розкрити потенціал тютюнового листя, слід приділити велику увагу питанням підготовки. Даний матеріал розповість про те, як вичавити максимум з продукції від компанії Tangiers. Вона вимагає до себе особливого ставлення, але відплачує дійсно приємним курінням. Забивання тютюну Tangiers (танжірс) неспроста вважається однією з найскладніших.
Підготовку можна умовно розділити на кілька послідовних етапів:
- Акліматизація. Дивно, але Танжу дійсно дуже сприйнятливий до температурного режиму навколишнього середовища. Відразу після розпакування листю потрібно дати трохи часу на адаптацію. Одна порція для акліматизації включає в себе до двохсот грам високоякісного тютюну. Висипайте достатню кількість в приготований контейнер, домагаючись рівномірності. Залишайте його так в приміщенні, періодично помішуйте суміш. Через якийсь час кімната наповниться пахощами. Це стане сигналом, що все готово до забиванні, до цього виробляти її вкрай небажано. На словах перший етап здається складним, але він швидко входить в звичку, стаючи невід'ємною частиною ритуалу. Зазвичай акліматизація займає 24 години.
- Забивання чаші. Звичайна швидка схема засипки на класичній чаші явно не підходить для даного тютюну. Тут потрібен особливий підхід, що полягає в забиванні чаші Фанел. Вона повинна бути повно утрамбована до країв, але без гірки. Фольга одягається дуже щільно, щоб звести до мінімуму можливість попадання повітря.
- Повітря. Отвори в фользі робляться середніх розмірів. Найкраще взяти товсту зубочистку або шило. Протикати можна і сам тютюну, але не глибше ніж на половину сантиметра.
- Теплове розподіл. Виробником рекомендовано прогрівати чашу на 4-х вугіллі, а потім продовжувати куріння на трьох. Кількість вугілля також залежить від чаші, часу куріння та інших факторів.
Забивання Tangiers може мати різну ступінь міцності. Це залежить одночасно від декількох факторів:
- Просочення. Випаровування рідини вимагає час, тому така тютюнова суміш матиме низький або середній рівень фортеці. Якщо є бажання отримати більш міцний кальян, то тютюнову суміш потрібно попередньо віджати і видалити залишки сиропу.
- Спосіб забивання. Тютюнову суміш слід покласти з гіркою - вона повинна мінімально стосуватися фольги або калауда. Верхній шар запече, і утворилася скоринка стане запорукою відчутною фортеці.
- Температура чаші. Для якісної забивання, потрібно попередньо виконати прогрів чаші.
- Щільність суміші. Якщо виконати пухку забивання в чашу, що не утрамбовуючи при цьому тютюн, то вона буде рівномірно прогріта з усіх боків. Смак буде відчуватися довше, але сам прогрів суміші виконуватися з меншою інтенсивністю.
- Прогрівання чаші. Мала кількість спека служить запорукою слабкості смаку і легкості кальяну. Для збільшення міцності, слід збільшити кількість вугілля або використовувати спеціальний ковпак для кальяну.
Сам виробник тютюну Танжірс рекомендує використовувати чашу Фанел. Перед курінням кальяну, потрібно стежити за тим, щоб чаша була не тільки добре прогріта, а й щільно закрита фольгою. Якщо герметичність буде порушена, то це безпосередньо відобразиться на якості куріння.
Забивати тютюну можна виконувати двома способами - для більш міцного смаку і легшого. Ми зібрали всі нюанси кожного способу забивання в окремій таблиці.
Повітряна забивання | Виконати пухку забивання, тютюн додатково не утрамбовувати. Саму чашу наповнити по самі вінця. З урахуванням того, що виконується прогрів тютюнової суміші з усіх боків, підвищується міцність кальяну. |
Щільна забивання | Після укладання тютюнової суміші його потрібно добре утрамбувати вручну. З цією метою можна скористатися спеціальними вилками або виконати просто пальцями. Тютюн відрізняється високою жаростійкістю, тому спалити його буде досить важко. Сама чаша повинна бути добре прогріта. Встановлюємо фольгу і забезпечуємо максимальну герметичність. |
Tangiers відмінно підходить для різних міксів. Якщо є бажання отримати кальян з граничною високою міцністю, то забивання слід виконувати в турці. Для цього знадобиться попередньо добре просушити тютюнову суміш і віджати зайвий сироп. Забивати потрібно виконувати «в один дотик», а для отримання максимального ефекту на чашу потрібно покласти на один вугілля більше, ніж зазвичай.
Вас може зацікавити