Особливості кокосового вугілля
Палити кальян - як варіант відпочинку і розслаблення, стає все популярнішим. На ринку представлена велика кількість витратних матеріалів, в тому числі і вугілля для кальяну, що здатний подарувати нові, приємні відчуття від процесу. Часто новачку складно самостійно підібрати варіант вугілля, навіть не всі досвідчені курці можуть робити правильний вибір, виходячи з міцності тютюну, забивання, особливостей чаші.
Одним з кращих варіантів за всіма характеристиками на сьогодні є кокосове вугілля. Розглянемо його переваги більш детально.
Чому варто вибрати кокосове вугілля для кальяну?
Ринок курильних витратних матеріалів пропонує такі види вугілля: кокосовий, деревне, виноградний, лимонний, оливковий і саморозжігающіеся таблетки. Є й інші варіанти, але вони майже не затребувані серед курців. Фаворитом безсумнівно є вугілля з шкаралупи кокосових горіхів. Серед його позитивних характеристик:
- Не містить шкідливих, хімічних компонентів, повністю натуральний склад;
- Рівномірно розподіляє жар по всій ширині і так само подає його до тютюнової суміші;
- Досить економний в експлуатації, трьох вугіллячок досить для одного сеансу куріння;
- Дає можливість максимально розкрити смак тютюнової суміші, адже має тривалий час тління, близько 50 - 60 хвилин;
- Не псує смак тютюну сторонніми ароматами і присмаками, відкриваючи всю палітру тютюну і його ароматизаторів.
Питання розпалювання кокосового вугілля
При покупці кокосового вугілля для кальяну клієнтів часто зупиняє проблема розпалювання. Дійсно, саме цей складний процес і є єдиним недоліком даного виду. Так, із застосуванням спеціальної запальнички для вугілля або печі для розпалювання, цей етап підготовки до паління може зайняти близько 10 хвилин. Його готовність до експлуатації визначається рівномірним яскраво червоним кольором вугілля.
Як вибрати якісне вугілля з кокосової шкаралупи?
Якісний кокосове вугілля краще купувати в спеціалізованих інтернет-магазинах. На ринку існує багато підробок поганої якості і ризики отримати їх вибираючи дешевий расходник дуже великі.
Більшість марок кокосового вугілля проводитися в Індонезії, давня технологія не змінюється десятиліттями. Вугілля виходить в кілька етапів:
- Випал шкаралупи кокоса в спеціальних печах або ямах;
- Перемолкі і просіювання вугілля;
- Змішування піску вугілля з клейкою речовиною натурального складу і процес пресування;
- Сушка кубиків на відкритому повітрі.
Цікаво, що в сезон дощів в країні все виробництво зупиняють. А це тривалий період листопад-березень. Деякі фірми не приділяють належної уваги зберігання продукції, що також впливає на якість. Тому, вугілля може мати багато відмінностей, в залежності від виробника і часу випуску. Кращими на ринку вважають продукцію від брендів Tom Cococha, PANDA, Coco jaamboo, Coconara, Crown і ін. Звертайте увагу на дати, оптимальний період виробництва з травня по вересень.
Інтернет-магазини, що спеціалізуються на продажу курильної продукції, завжди можуть надати сертифікати якості на кокосове вугілля і всю потрібну документацію.
Остерігайтеся підробок, насолоджуйтеся відмінною якістю спека і густим, ароматним димом.
Вас може зацікавити