Паровий кальян, що це?
Поціновувачі ароматного диму вигадують різні способи насолодитися улюбленим проведенням часу. Один із найчастіших варіантів - паровий кальян. Це спрощена версія кальяну, без тютюну, але з насиченим ширянням. Що таке паровий кальян та як його підготувати, розкриємо далі у нашій статті.
Паровий кальян: що це?
Паровий кальян складається із спеціального курильного каменю. Його виготовлення нагадує виробництво тютюну. Підбирається спеціальний вид каменю з максимально пористою структурою, просочується великою кількістю сиропу. При розпечений камінь виділяє велику кількість ароматного, приємного диму, даруючи задоволення процесом.
Цікавий факт. Просочення для парового кальяну та сироп для тютюнової суміші застосовується однаковий. Як завжди актуальна патока та мед, з додаванням гліцерину та ароматизаторів. Курець зможе відчути улюблений аромат!
Особливості куріння парового кальяну
Заборона куріння кальяну в громадських місцях підвищила попит на застосування парового кальяну. Відсутність нікотину у складі дозволяє палити його у багатьох барах, кафе, на літніх терасах.
Але все ж таки куріння парового кальяну має ряд особливостей:
- Найменша шкода для організму, у складі немає нікотину, а значить процес не викликає звикання. Хоча і повністю безпечним таке куріння не назвеш;
- Виняток різких побічних дій. Від парового кальяну не різко паморочиться і болітиме голова, не з'явиться нудота, кашель, проблеми з якими часто стикаються недосвідчені курці вибираючи кальян;
- Сеанс куріння коротший. Тривалих посиденьок з паровим кальяном не вийде. Його дія, випаровування, актуальні лише на пів години. Далі пар менш густий, аромат губиться;
- Немає сп'яніння. Ефект штучного розслаблення, п'янкого стану від такої альтернативи не вийде.
Основна відмінність від кальяну - користувачі насолоджуються ароматом ширяння. Різноманітність смаків величезне, можна знайти або створити свої улюблені мікси та поєднання. У закладах часто пропонують паровий кальян, його розміщують у звичайній чи фруктовій чаші. Насиченість і густота клубів диму на висоті, що дуже тішить курців.
Як приготувати кальян?
Процес приготування парового кальяну простий, кальянники впораються з ним без особливих зусиль.
- Розжарення вугілля;
- Укладання в чашу фольги у кілька шарів;
- По центру розміщують камінь, з просоченням сиропом;
- Постійно доповнювати нагрівання жаром можна отримати тривале куріння. Камінь можна розжарювати кілька разів;
- Якщо камінь побілів і висох його слід замінити іншим.
Паровий кальян – хороший варіант менш шкідливого куріння для любителів експериментувати.
Вас може зацікавити