Приготування кальяну в домашніх умовах
Якщо вже користувач береться за це завдання, то він прагнути впоратися з нею якомога більше креативно. Наприклад, замість звичайної води в колбу заливається молоко або сік. Такий підхід дуже сподобався курцям і став часто використовуватися як вдома, так і в тематичних закладах. Новачкам варто порекомендувати завжди дивитися відео-уроки. Вони дозволять уникнути величезної кількості помилок, зробивши процес куріння більш приємним.
Експерти виділяють кілька нюансів, покликаних відчутно полегшити підготовку кальяну:
- Дивно, але підготовка починається з ретельного промивання кальяну. Кожна окремо взята деталь пристрою опускається під струмінь проточної води. Після цього колба заповнюється заздалегідь обраної фільтрує рідиною. Шахта закручується таким чином, щоб нижня трубка занурювалася на один-два сантиметрів в рідину. Даний нюанс приходить тільки з досвідом, після безлічі прикрих помилок. Якраз від цього залежить легкість і комфортність тяги. Важливо відзначити, що використання молока в чистому вигляді небажано. Правильніше буде розвести його водою або додати 2-3 столові ложки солі, таким чином, молоко не буде пузиритися і заважати паління.
- Наступним кроком йде підківка вугілля. Їх потрібно викласти на підготовлений і розігрітий джерело тепла, наприклад плиту для розпалювання вугілля. Сигналом до того, що вугілля готовий до використання, стане зміни кольору. Важливо відзначити, що вугілля можна ставити на шальки тільки якщо він повністю червоний і не має чорних плям. В іншому випадку, при палінні буде виділятися більша кількість вуглекислого газу, що призведе до головного болю.
- Потім чаша заповнюється тютюнової сумішшю. Необхідно приділяти велику увагу правильному підбору тютюну, адже без якісної сировини не можна отримати бажаний рівень куріння. На щастя, сучасний ринок насичений різними марками і брендами, а значить користувач має просто запаморочливе різноманітність. Не можна зробити оптимальний вибір, беручи за основу слова інших людей. Це приходить тільки з часом, після великої кількості постійних експериментів. Необов'язково курити тільки один смак за раз. Навпаки, куди краще змішувати різні аромати, постійно перебуваючи в пошуку ідеального поєднання.
Не варто думати, що кальян на молоці чимось значно відрізняється від класичного. Молоко всього лише додає невеликий шарм паління і майже не впливає на смак. Знову ж таки, в колбу заливають найрізноманітніші рідини, не зациклюючись на чомусь одному.
Процес розкурювання кальяну в домашніх умовах вимагає дотримання певної послідовності дій:
- розмістити добре розігрітий вугілля;
- використовуючи трубку виконати продування трьома короткими, але різкими затяжками;
- виконати більш плавні затяжки;
- в залежності від відчуттів можна прибрати або додати вугілля.
Правильне приготування кальяну вимагає врахування низки нюансів. З цією метою ми підготували окрему таблицю, в якій зібрали всі головні правила і секрети.
Наповнення колби | Колбу слід наповнювати рідиною до того рівня, коли трубка шахти занурюється на 2-2,5 см |
Підготовка тютюну | Перед забиванням чаші, потрібно попередньо підготувати тютюн - його потрібно розм'якшити і розпушити руками. У пачках можуть потрапляти великі палиці рослин або занадто щільне листя - їх потрібно видалити |
Спосіб забивання | Забивання може бути виконана класичним чином, оверпаком, бути більш щільною або повітряної |
Фольга або калауд | Для контролю спека можна використовувати фольгу (її укладати слід в три шари) або спеціальний пристрій - калауд |
Вибір вугілля | Деревної, кокосовий або саморазжігающійся. Кожен вид вугілля має певні особливості, переваги та недоліки |
Багато хто віддає перевагу не тільки забивати кальян в домашніх умовах, але і самостійно виготовляти сам пристрій або окремі його складові. Так, особливою популярністю користуються чаші на фруктах - ідеальний варіант для любителів насичених цитрусових смаків і міцних ароматів.
Особливу увагу слід приділити і вибору тютюну - тут потрібно враховувати його фортеця, жаростійкість, димність і в залежності від цих характеристик підбирати чашу і вугілля. Виробники пропонують, як класичні, так і вельми оригінальні смаки тютюнових сумішей, тому кожен зможе підібрати для себе оптимальний варіант.
Вас може зацікавити