Що зробити щоб кальян димів?
Погана димність при куріння кальяну часта помилка при підготовці приладу. Але смачний і димний кальян можна приготувати в домашніх умовах, якщо знати кілька простих правил.
Що додати в кальян, щоб він було багато диму?
Густі клуби ароматного диму це те, що вабить курців найбільше в усьому процесі. Якщо такий результат є, значить куріння проходить правильно і ефективно. Досвідчені кальянщики мають свої правила і хитрощі підготовки максимально димних кальянів для гостей. На кількість диму і густоту можуть впливати різні причини, і лише знаючи всі особливості можна отримати потрібну густоту.
Дим з кальяну складається з багатьох компонентів: сироп, харчові ароматизатори, гліцерин, консерванти. Гарячі вугілля забезпечують випаровування сиропу, а гліцерин допомагає утворити пари. Так, бульби це швидше випаровування, ніж дим, адже вони виходять в процесі тління, а не шкідливого продукту горіння.
Причини поганої димності
Важливими причинами, чому знижується димність кальяну є:
- Неправильне кількість спека. Його або занадто багато і тютюн починає просто швидко горіти, надаючи ще й неприємний присмак. Або мало, суміш тліє не рівномірно виділяючи мінімальну кількість випарів;
- Занадто щільна або повітряна забивання;
- Суха суміш, з недостатньою кількістю сиропу;
- Погано підібрані сорти тютюну;
- Рівень рідини. Так, оптимально якщо погружная трубка входить в воду на 2-3 см;
- Порушена герметичність конструкції. Важливо, щоб збірка була максимально міцною, а струменя диму не виходили в місцях стиків елементів.
Так, звертаючи увагу на ці фактори можна значно поліпшити димність кальяну навіть при самостійній підготовці.
Що зробити щоб кальян був димним?
Для того, щоб димність була максимальною дотримуйтесь таких рекомендацій від фахівців:
- Густота диму залежить від прогрівання тютюнової суміші. Тому, за відсутності клубів можна додати пару вугіллячок, збільшуючи температуру. Але дуже акуратно, адже легко спалити тютюн зіпсувавши процес зовсім. Як варіант, покриття чаші спеціальним ковпаком або закриття кришки на калауді;
- Підбір забивання. На сьогодні використовується кілька варіантів, які залежать від суміші і форми чаші. Більшість вибирають стандартну повітряну забивання, вона дає оптимальну циркуляцію повітря, при цьому виключайте укладку гіркою, що може підгоріти. Міцним варіантом забивання є оверпак, вона щільна, розрахована на фольгу і тут гірка доречна.
Вплив вибору тютюну на дим
Для димного кальяну важливо отримати достатню кількість сиропу, тому суміш повинна бути вологою, її краще не віджимати. Враховуйте і сорт тютюну. Так, жаростійкі варіанти вимагають більшу кількість спека, якщо вугілля мало, димності від такої забивання не вийде.
При підготовці уважно визначте скільки рідини треба в колбу. Недостатня кількість рідини впливає на тяжкість затяжки і видає мінімум охолодженого диму на виході з трубки.
Отримати димний кальян з розкриттям аромату тютюнової суміші можна і в домашніх умовах, без великого досвіду, слідуючи простим радам фахівців.
Вас може зацікавити