• (063) 755-35-51
  • (098) 434-61-10
  • (099) 276-46-47
Кошик порожній

Контакты

Замовити дзвінок

Пн-Пт. з 10 до 19

Сб. з 11 до 16

Нд. вихідний

м. Одесса
вул. Фонтанська дорога 11, офіс 210

Як зробити кальян на гарячому чаї

Кальян на чаї набирає все більшої і більшої популярності, незважаючи на те, що досвідчені кальянщики рекомендують заливати в колбу охолоджену воду і додавати трохи льоду. Ті, хто вже познайомився з чайним кальяном, відзначають, що він чимось нагадує процедуру інгаляції. Така річ незамінна в холодну пору року, адже володіє відмінними зігріваючими властивостями. Для приготування кальяну можна використовувати чай будь-якого сорту або виду, розведений глінтвейном або молоком. Також ви можете доповнити суміш шматочками фруктів або щіпкою спецій, в залежності від власних уподобань.

кальян на чае сорт чая лист чая заваренный чай

Унікальна особливість чайного кальяну полягає в тому, що смак тютюну повинен розчинятися в колбі. Рекомендується разом з чорним чаєм використовувати смаки вишні, яблука і сливи, а разом із зеленим - цитрусових. Пам'ятайте, що фруктовий чай обов'язково повинен поєднуватися зі смаком тютюну. Головний наповнювач колби можна заварити в спеціальному посуді або прямо в кальянної колбі. У другому випадку це виглядає ефектно і неодмінно вразить ваших гостей. Однак пам'ятайте, що колба повинна бути виготовлена ​​з жароміцного скла. Перш ніж заварювати чай, обполосніть колбу гарячою водою. Таким чином, ви захистите її від деформації.

чайная церемония как заваривать чай чайник с чаем
Якщо ви прийняли рішення заварювати чай окремо, заливайте його в колбу тільки після того, як він трохи охолоне. Поки чай гарячий, ви не розкурив кальян, а тому всі ваші старання можуть бути зведені на «ні». Після того, як ви заповнили колбу чаєм, обгорніть її рушником, так ви збережете необхідну температуру. Такий кальян вельми м'який, він цікавий своїми смаковими поєднаннями. У чайному кальяні немає конденсату, а тому вас наздоженуть абсолютно нові враження від куріння.

Щоб приготувати такий кальян, можна скористатися будь-яким сортом чаю. Також, можуть бути використані ароматизатори, різні добавки і фрукти. Для забивання необхідно буде 50-10 грамів чаю - тут грає роль бажана фортеця і аромат чаю.

Ефект від куріння кальяну на чаї сильно відрізняється від куріння простого чаю. Якщо додати в колбу гвоздику або корицю, то кальян буде більш ароматним. Багато хто практикує додавання в колбу бадьяна. Після того, як будуть додані всі інгредієнти, вміст знадобиться залити окропом. При розкурюванні гарячого кальяну, шланг рекомендується підключати через серветку - це запобіжить постійного його випадання.

Розкурювання кальяну на чаї вимагає більше часу, в порівнянні зі звичайними кальянами. При підготовці такого кальяну необхідно:

  • Запарити чай окремо в чайнику або безпосередньо в колбі. У другому випадку, потрібно переконатися, що колба виконана зі спеціального жароміцного скла. В протилежному випадку, вона під дією окропу може просто тріснути.
  • Колбу слід обернути рушником. За рахунок цього чай буде залишатися гарячим ще довго.
  • Забавки чаші. Суміш і тютюн можна вибирати в залежності від особистих уподобань.
  • Чашу повинна бути накрита фольгою або калаудом. Після цього необхідно буде нагріти вугілля, почекати кілька хвилин і приступити до розкурюванням кальяну.

Багато хто порівнює кальян на чаї з інгаляціями. Якщо для наповнення колби вибрати чорний чай, то він буде ідеально поєднуватися з фруктовими міксами, в тому числі з цитрусовими. Зелений чай краще підходить для цитрусово-м'ятних смаків. Фруктовий чай буде більш насиченим, якщо до нього додати різні ароматизатори або спеції. Цитрусово-м'ятні смаки будуть більш виграшно виглядатиме з фруктовим чаєм.

Смакові якості кальяну на чаї сильно відрізняються від звичайних - він не тільки виходить оригінальним, але і більш м'яким. Це пов'язано з особливою реакцією диму з гарячим чаєм. У колбі не утворюється конденсат, що також відображається на смакових якостях. Більш того, коли для наповнення колби використовується нейтральна вода, то смак диму залежить саме від тютюну. А при розкурюванні кальяну на чаї, смак тютюну загубиться і тому домінувати буде саме смак чаю.

При розкурюванні такого кальяну, слід враховувати кілька особливостей.

Колба

Повинна бути виконана з жароміцного боросилікатного скла.

Температура

Оптимальний варіант - заварювати не в колбі, а окремо. Також, колбу додатково слід обернути рушником для збереження температури.

Сорт чаю

Від сорту чаю залежить міцність і насиченість смаку.

Тютюн

Тютюн буде відчуватися не так сильно, через те, що смак буде формуватися саме на основі чаю.

Коментарі: 0

Вас може зацікавити

Чаша для кальяна Облако Mono Classic
До стильному кальяну завжди важливо підібрати красиву і практичну чашу. Серед найпопулярніших рішень чаші від компанії Хмара. Цей бренд здобув величезний успіх ...
Виробник:
Облако
Категорія:
Глиняні
Ціна:
632 грн.
Калауд На грани
Пристрій для регулювання жару - вигідна та практична покупка до будь-якого кальяну. Воно допомагає насолодитись тривалим курінням, максимально розкрити аромат т...
Виробник:
No Brand
Категорія:
Kaloud Lotus
Ціна:
1724 грн.
Персональный мундштук для кальяна Hype Pantone
Компанія Hype пропонує відмінні аксесуари для кальяну, високої якості і за приємною ціною. Серед великого асортименту фірмової продукції, наші фахівці рекоменду...
Виробник:
Hype
Ціна:
294 грн.
ul-813
Кальян Wookah Body Ivy – оригінальна модель від польського виробника. Дивує цікавим дизайном та високою якістю матеріалів. Конструкція ретельно продумана,...
Виробник:
Wookah
Категорія:
Кальяни Wookah
Ціна:
14860 грн.
kalian-wookah-red-black
Спеціалізований інтернет - магазин "St - market" надає відмінну можливість купити кальян Wookah Red Black в Києві відомого польського виробника. Це пр...
Виробник:
Wookah
Категорія:
Кальяни Wookah
Ціна:
16226 грн.

Схожі статті

  • Доставка товару
    по Україні

  • Офіційна гарантія
    від виробника

  • Оплата готівкою
    або картою

  • Повернення
    без питань