Як правильно забивати тютюн Tangiers (Танжу)
Танжу (Tangiers) являє собою тютюн, який виготовляється в Америці з 2008 року. На сьогоднішній день, він стрімко завойовує популярність в європейських країнах. У продажу представлено більше сотні різних смаків, розподілених по п'яти лінійок. Відмінною характеристикою даного тютюну вважається його фортеця, насичений приємний смак. Під час куріння можна відчути присмак тютюнового листя. Пояснюється це тим, що тютюн не промивається.
Забивати Танжу можна в поєднанні з іншими видами тютюну. Він вважається невередливим до методу забивання. Цей тютюн - жаростійкий. Таким чином, Вам можна не переживати з приводу відстані між фольгою і тютюном. Нічого поганого з ним не станеться. Найбільш поширеним вважається щільне забивання Tangiers. Такий спосіб забезпечує тривалий куріння. У даній ситуації оптимальним вибором стануть чашки Alien Phunnel. Завдяки незначній глибині, нагрів здійснюється рівномірно. Та й тютюн буде витрачатися не так швидко. Що стосується глибоких чашок, то їх використання призведе до підвищення витрат. Крім того, якщо тютюн виявиться занадто щільно забитим, то знизу він не зможе ефективно прогрітися.
Щоб отримати міцний і насичений Танжу, рекомендується забивати його «оверпаком». Однак цей спосіб підходить для досвідчених курців, які хочуть знайти нові відчуття. До особливостей тютюну потрібно віднести ще й необхідність акліматизації. Перш ніж забити його в чашку і почати курити, рекомендується тримати тютюн протягом чотирьох годин на відкритому повітрі. Це пояснюється нормалізацією вологості. Курці нечасто дотримуються цього припису. Однак якщо ви хочете домогтися приємного аромату, то рекомендується підготуватися до паління.
Тютюн Tangiers має оригінальну консистенцію: подрібнений добірний тютюновий лист ретельно просочується патокою. Щоб отримати більш різноманітний смак, виробник також використовує ароматні натуральні добавки. Саме тому в процесі куріння не відчувається неприємний хімічний присмак. Марсель відрізняється середнім рівнем вологості. При цьому він досить жаростійкий, але швидко не згорає. За рахунок цього збільшується тривалість куріння кальяну.
Продукція Tangiers користується популярністю ще за рахунок того, що відрізняється не тільки різноманітністю ароматів, але і варіативністю фортеці. Так, лінійка включає в себе чотири основні групи:
- Binquq - ідеальний варіант для новачків, рівень нікотину мінімальний, налічує понад 30 смаків;
- Noir - середній рівень фортеці, в лінійку входить більше 90 смаків;
- Burley - високий рівень міцності, лінійка включає в себе всього 10 смаків;
- F-Line - для любителів особливо міцної забивання.
Для виробництва тютюну Tangiers використовується чорний тютюн сорту Берлі. До складу тютюнової суміші додатково входить чорна патока і натуральні ароматизатори. Це дає можливість насолодитися унікальним моасселем з насиченим смаком і високим вмістом нікотину. Виробник спочатку задумував Tangiers як міцну тютюнову суміш з вираженою гіркуватістю.
На окрему увагу заслуговує спосіб забивання тютюну в чашу для кальяну. Перед укладанням знадобиться проведення акліматизації: тютюн перекласти з пакета на фольгу тонким шаром і залишити на кілька годин. Далі її потрібно буде помістити в пластиковий герметичний контейнер на 20 годин. За рахунок цього лист буде більш ароматним, а дим отримає легкий п'янкий ефект.
Забивати тютюну Tangiers можна виконати різними способами - від цього безпосередньо залежить міцність. Для того, щоб правильно забити тютюн, ми підготували окрему таблицю.
Міцність | Спосіб забивання |
Легка | Використовувати слід чашу Фанел. Тютюнову суміш перед використанням злегка віджати, вона повинна бути вологою. Прибрати сухе листя і гілки. Щільно укласти суміш і зробити відступ від краю. Якщо замість Фанел, скористатися класичною чашею, то дим буде густішим і насиченим. |
Середня | Смак тримається близько 40 хвилин, насичений аромат. Забити тютюн без ущільнення - чаша повинна бути заповнена до самих країв. Для такого ефекту можна використовувати як Фанел, так і турку. |
Висока | Оптимальний варіант скористатися класичною туркою. Тютюн віджати і підсушити. Чашу наповнити в відступ і злегка розпушити тютюн. Верхній шар знадобиться трохи зволожити. |
Вас може зацікавити