Як правильно забити чашу тютюном
Кальян пробували курити багато з нас. Також багато хто став затятими шанувальниками цього виду відпочинку. Маючи вдома величезну тютюнову колекцію, вони майстерно забивають кальян за власним рецептом. Деякими секретами поділимося і ми.
Тютюн потрібно очистити від можливих гілок, дрібно нарізати ножем на брусочки довжиною 2 мм і не пресуючи покласти в глибоку, але не занадто широку чашу. Фольгу потрібно скласти вчетверо. Намагайтеся, щоб вона не стосувалася тютюну. Експерти радять користуватися спеціальними ковпаками на початку розігріву. На чашку покладіть 2-3 вугільних кубика, почекайте 5-7 хвилин, поки вона прогріється, і через хвилинку ви отримаєте відмінний димний кальян.
Якщо тютюн підгорає, ви можете відчути неприємну гіркоту або лоскотання в горлі. Тоді потрібно прибрати 1 шматочок вугілля і продути чашу. Як же правильно помістити вугілля для найкращого ефекту? Багато помиляються, коли вважають, що вугілля має перебувати в центрі. Найчастіше з цієї причини тютюн підгорає. Найкраще, якщо 2-3 вуглинки (мається на увазі кокосовий кубіе) будуть розміщені по краях. Таблетований і селітровий вугілля по краях кладуть в крайніх випадках.
Забивати чаші можна виконувати по-різному. Тут все залежить від використовуваної чаші, а також від обраного способу. Кожен з них відрізняється не тільки технологією і певними нюансами, але і фортецею. Далі ми докладніше розповімо про найпопулярніші способи забивання.
Повітряне забивання
Тютюн слід попередньо розпушити. Верхній шар повинен бути абсолютно рівним. Між фольгою і тютюном знадобиться залишити відступ, він повинен бути невеликим. Фортеця забивання залежить від того, якою буде відступ: чим він менший, тим міцнішою вона буде. Якщо хоча б один лист буде стикатися з фольгою, то тютюн почне горіти, а кальян вийде гірким. Повітряна забивання ідеально підійде для любителів густого і насиченого диму, але при цьому вона менш міцна.
Щільне забивання
Щільно утрамбувати тютюн можна за допомогою пальців. При цьому тютюновий лист повинен бути розташований набагато нижче в порівнянні з краями чаші. Щільна забивання забезпечує яскраву вкусопередачу і помірна кількість диму. Для такої забивання оптимально використовувати чашу типу Фанел.
Забивання оверпак
У порівнянні зі звичною забиванням, витрата тютюну буде більше. Відповідно витрата вугілля теж збільшиться. Через близькість до вугілля, верхній шар буде рівномірно запікатися. Оптимально використовувати жаростійкі тютюн і для забивання вибрати чашу глиняного типу. Підходить тільки досвідченим курцям.
В один дотик
Техніка такий забивання має схожість з оверпаком. У багатьох моментах вони однакові, крім того, що гірка з тютюну повинна бути зовсім невеликий. Вона повинна тільки злегка торкатися до фользі або калауду.
Даний етап розкурювання кальяну є одним з найбільш важливих. Якщо на етапі забивання тютюну щось зробити не так, як потрібно, то смакові якості диму будуть зіпсовані. Крім того, що смак буде зіпсований, додатково виникне гіркоту через попадання просочення тютюну в чашу.
Основні нюанси правильної забивання
Перед приготуванням кальяну, слід переконатися, що сам пристрій чисте, а вугілля рівномірно розігріті. Акцент слід зробити на декількох моментах:
- з тютюну необхідно прибрати різне сміття, подрібнити і віджати зайвий сік;
- більш насичений аромат кальяну можливий тільки при помірній просочення тютюну;
- обов'язково слід враховувати тип чаші, а також матеріал, з якого вона виготовлена;
Ми підготували спеціальну таблицю, в якій описали всі нюанси правильної забивання тютюну.
Тип чаші | Особливості забивання |
Глиняна | Якщо тютюн попередньо розпушується, то крізь нього буде добре просуватися повітря. Тютюн повинен бути подрібненим і без зайвого сміття. Занадто важливий тютюн віджати або просушити його за допомогою паперових рушників. Через сиропу смак тютюну може зіпсуватися. |
Силіконова | Чаша відрізняється м'яким прогревом чіліма.Ідеально для такої чаші підходить використання легких сортів тютюну. |
Фанел | Можна використовувати тютюн з високим рівнем вологості. Через особливої форми сироп НЕ буде тікати. Чаша може мати різний обсяг, що є ще однією перевагою. У колбу можна заливати не тільки воду, а й інші рідини - сік, молоко або чай. |
Апгрейд або турка | Оптимально виконувати традиційну або повітряну забивання. Тютюн слід вибирати з низьким рівнем просочення, але з високим рівнем фортеці. |
Новачкам з першого разу правильно виконати забивання чаші досить важко - тут теж потрібно практикуватися, щоб напрацювати необхідні навички і досвід.
Вас може зацікавити
Коментар:
Якщо перекладаєте статтю перекладачем то хоч прочитайте разок. Оновіть статтю(таблицю) для скляних чаш