Що буде, якщо зробити кальян на горілці?
Традиційним варіантом рідини для підготовки кальяну вважається охолоджена вода. Але багато курців люблять експерименти не тільки зі смаком тютюну, але й із місткими колбами. Так, використовують молоко, сік, вина та алкогольні напої міцніші, у тому числі і горілку.
Причини використання горілки для кальяну
Замінюючи воду в кальяні на сік, вино, додаючи фрукти – причина таких дій зрозуміла – надати курінню нових, приємних ароматів. Але роблять вибір на користь горілки, звичайно, не для відчуття смаку. Адже спиртний напій міцний, і навряд чи доповнить вибрану суміш ароматикою, що принесе задоволення.
Основна причина – ефект, який шукають курці при заливанні в посудину міцний алкоголь. Мотив користувачів – швидке сп'яніння новим, експеремінтальним способом. Але таке рішення часто дуже ризиковане для самопочуття курців, не кожен витримає різке навантаження на організм у поєднання алкоголю та нікотину. Найчастіше учасники експерименту відчувають запаморочення, нудоту, порушення координації. Не минають їх ознаки отруєння - особливо за порушення всіх правил підготовки.
Як приготувати кальян на алкоголі?
Для того щоб відчуття від експерименту з горілчаним кальяном були не критичними для курців, треба правильно підготувати прилад до використання:
- Головне правило підготовки – не заливати горілку у чистому вигляді! Навіть шампанське та вино - легші алкогольні напої слід розводити, а про горілку не може бути й мови;
- Вибирайте тютюн із сильним ароматом, а горілку навпаки розведіть соком із насиченим смаком, це допоможе уникнути спиртових випарів;
- Кальянники рекомендують розводити горілчаний кальян у такій пропорції: 14 горілки, 14 води, 24 соку. Так, ефект сп'яніння залишиться, але не буде неприємного присмаку та запаху;
- Занурювальна трубка повинна входити до суміші рідин на 4 см. Якщо опустити нижче, затяжки значно обтяжуються. Підняти вище – дим не отримає фільтрації від смол і не виявить насиченого аромату;
- Будь-який алкогольний напій для кальяну має бути максимально охолодженим! Можна закинути в посудину лід, то куріння буде ще приємне.
Кальян на горілці: важливі аспекти
При приготуванні кальяну на горілці треба приділяти особливу увагу:
- самопочуття курців на період сеансу;
- Індивідуальну реакцію кожного користувача різку дозу алкоголю;
- Якість використовуваних ловких напоїв.
Якщо у курців непереносимість алкоголю та інші супутні проблеми з організмом – від експериментів із горілчаним кальяном краще відмовитись. Швидке сп'яніння, біль голови, важке похмілля - індивідуальні реакції, які застерігають від можливих ризиків.
Горілка має бути хорошої якості, адже випаровування сурогату дуже шкідливе, а отруєння ними принесе ще більше негативних впливів: шкідливі домішки випарів викликають приємність, нудоту.
Навіть до горілчаного кальяну слід підходить продумано, обов'язково перекусити і дотримуватися інших рекомендацій.
Вас може зацікавити