Кальянщик: що повинен вміти профі?
Кальянщик - це профі, головним завданням якого є зуміти приготувати якісний кальян. Крім цього, фахівець повинен знати особливості різних тютюнових сумішей, мати підхід до клієнтів і гарний зовнішній вигляд. Такі головні вимоги до кальянщики, але є і багато інших, додаткових якостей, на які також звертають увагу роботодавці і курці в закладах. Розглянемо їх більш детально.
Професійний кальянщик: основні якості
Багато закладів шукають справжніх профі в кальянної сфері, адже таких зовсім небагато. Як розпізнати фахівця? Кілька основних якостей допоможуть впоратися з цим непростим завданням. Так, кальянщик повинен вміти:
- Вибрати й скомбінувати тютюн;
- Розбиратися в конструкціях різних курильних приладів;
- Розраховувати кількість рідини для оптимального охолодження і очищення, без гіркоти в смаку;
- Ефективно і правильно розкурювати кальян.
Серед особистих якостей виділяють: Легкість спілкування з клієнтами, вміння презентувати кальян, переконати курців і стримати критику при невдачі.
Експерти кажуть: Профі повинен мати великий досвід в різних аспектах. Наприклад, збирати з різних сумішей смак, який замовляють клієнти. Також важливо вміти комунікувати, бути доброзичливим і харизматичним.
У кальянщику повинен поєднується офіціант і бармен. Найчастіше він сам приймає замовлення, разом з курцями вибирає міцність, смак тютюнової суміші, легкість тяги і сам прилад. Далі забивання чаші, розігрівання вугілля і їх укладання, розкурювання і презентація готового до використання кальяну гостям.
Які складнощі може мати професія кальянщика?
Куріння кальяну - процес серйозний, і до нього потрібно підходити з розумінням. Якщо професіонал недосипає, погано себе почуває, має депресію, використання кальяну може мати негативний вплив на здоров'я людини. Кальянщик - це не тільки вміння поводитися з кальяном, а й унікальність смакових відчуттів, розуміння високого сервісу і запитів клієнтів.
Стереотипом стало, що кальянщики можуть стати особи чоловічої статі. Більш рідко, але все ж зустрічаються і дівчата. Вони також можуть легко забити смачний, ароматний кальян, адже головне вміти навички і розуміти всі тонкощі роботи. Цікаво, що дівчата при цьому можуть заробити в два рази більше чоловіків.
Кальянщик повинен не боятися експериментувати, змішувати смаки і навіть при частих невдачах, пробувати знову і знову. Поліпшити свої вміння і вирости допомагають різні майстер-класи, семінари, дегустації та ін.
Так, підбиваючи підсумки, можна виділити головні вимоги до професіонала:
- Розбиратися в тютюн, їх характеристиках і варіантах комбінації;
- Правильно готувати кальян, забивати чашу, розраховувати кількість вугілля, рідини і т. П .;
- Розуміти особливості курильних приладів від різних виробників;
- Мати приємний вигляд і вміння знайти підхід до будь-якого гостя.
Майстри від новачка відрізняє кілька моментів:
- Доречний зовнішній вигляд. Досить часто у великих закладах кальянщики одягнені в спеціальну форму.
- Досвід роботи з різним обладнанням. Професіонал легко знає принципи складання будь-якого кальяну, роботи з ним, особливості забивання та багато іншого.
- Кальянщик зобов'язаний знати асортимент. Він повинен бути не тільки в курсі того, що є в наявності, але і здатний надати вибір гостям.
- Особисті якості кальянщика також грають роль. Обов'язково потрібно вміти працювати з людьми і спокійно сприймати критику. Ще однією перевагою буде постійна тяга до навчання.
Для того, щоб домогтися успіху і стати справжнім профі, потрібно володіти великими знаннями і різноманітними вміннями. У свою роботу постійно слід привносити щось нове і постійно експериментувати. Додатково ми підготували таблицю, в якій зібрали основні чинники, які допоможуть стати професійним майстром кальянної галузі.
Знання основ | Тютюн налічується безліч варіацій, які відрізняються міцністю, просоченням і сполучуваністю. Тому потрібно знати, як тютюн розкривається і який він у покурити |
Міксологія | Мало хто вважає за краще один смак тютюну при палінні кальяну. Великим попитом користуються різні мікси. Тому потрібно знати, як поєднуються між собою різні смаки і які пропорції потрібно дотримуватися |
Комунікабельність | Уміння спілкуватися з людьми і знаходити спільну мову з ними заслуговує на окрему увагу. Потрібно бути одночасно привітним, але не переходити межі |
Вас може зацікавити