Головні риси характеру справжнього кальянщика
Не секрет, що люди приходять в димну культуру виключно за покликом серця. Так вже трапляється, що якісь риси характеру і особистісні якості мають у своєму розпорядженні користувачів до даного захоплення, змушуючи вибрати його замість будь-яких інших занять. Ми виділили ряд рис характеру, які притаманні більшості любителів кальянів:
Абсолютна терпіння. Підготовку кальяну до куріння безумовно не можна назвати простим і швидким заняттям. Навіть звичайне складання пристрою потрібно отримувати від свого виконавця дуже великої витримки.
Винахідливість. Далеко не завжди курець має доступ до всього необхідного набору аксесуарів. Іноді доводиться буквально заново винаходити велосипед.
Практичність. Для справжнього фаната кальяну не буває невідповідною обстановки для чергової курильної церемонії.
Уважність. Якщо людина хоча б раз займався самостійним розпалом вугілля, то він точно знає, що таке максимальна концентрація на окремо взятому об'єкті.
- Винахідливість. Незалежно від освіти, в кожному кальянщики живе інженер-практик.
- Захопленість. Після першої затяжки вже зовсім не важливо, що саме відбувається навколо.
- Стиль. Додатковий смак кальян знаходить після правильно оформленою подачі.
- Тільки досвідчений чоловік знає, як все зробити «зі смаком».
- Суворість. Постійний пошук ідеалу гарантовано загартує характер.
Цілком можливо, що кальянщики - це супергерої нашого часу, що зібрали в собі безліч позитивних людських якостей.
Додатково ми підготували таблицю, в якій зібрали все необхідне і рекомендації, які дозволять кожному стати справжнім кальянщиком. З урахуванням того, що професія кальянщика стає все більш затребуваною, а зростання конкуренції не припиняється, це буде особливо актуальним.
Досвід | Влаштуватися в хороший заклад без досвіду практично неможливо. Тому починати доводиться в більшості випадків, з самих низів. Отримати дорогоцінний досвід також можна на спеціальних курсах кальянщиків. Досить часто при влаштуванні на роботу, потрібне проведення тест-драйву кальяну, під час якого знадобиться продемонструвати всі свої навички |
Нестандартне мислення і смак | Кальянщик повинен вміти поєднувати непоєднуване. Мова йде не просто про технічно грамотно підготовленої подачі, чаші, смаку. Потрібно вміти дивувати гостей |
Уміння налагодити контакт | Досить часто в закладах гості самі не можуть точно описати свої побажання. Кальянщики в таких випадках потрібно зрозуміти і передбачити. Цей навик приходить з досвідом. |
Допитливість | Щоб стати справжнім профі, буде недостатньо знати дві марки тютюну і 10 смаків. Потрібно зробити акцент на постійному вивченні новинок і тенденцій. |
Комунікабельність | Робота кальянщиком передбачає безпосереднє спілкування з гостями. Незалежно від ставлення гостей, свою роботу слід виконувати однаково добре |
Нічний стиль життя | Кальянні закладу частіше забиті гостями у вечірній час, тому робочий графік може становити до пізньої роботи або навіть до ранку. Тому потрібно враховувати свій біоритм |
Схильність до багатозадачності | Потрібно вміти розподіляти свій час, щоб навчитися одночасно виконувати відразу кілька завдань. Досвідчені майстри в більшості випадків витрачають на приготування кальяну від 5 до 10 хвилин |
Досвідчені кальянщики запевняють, що для того, щоб навчитися їх професії, потрібно більше практикуватися. Справжні майстри своєї справи повинні не просто вміти правильно забити і розкурити кальян. Особливу увагу потрібно звернути і на певні риси характеру майстра:
- чесність;
- вічливість;
- комунікабельність;
- відкритість;
- швидкість.
Такий майстер повинен постійно експериментувати зі смаками і їх поєднаннями. Більш того, він повинен бути в курсі того, що змішувати не можна ні в якому разі. Таким чином, справжній кальянщик зі свого боку повинен зробити все можливе для того, щоб гість максимально розслабився і отримав задоволення від процесу куріння кальяну.
При цьому потрібно знати дуже багато тонкощів і нюансів роботи: це стосується як різновидів чаш, так і характеристик тютюну - жаростійкості, фортеці, просочення, сполучуваності тощо Саме це дозволить стати кращим в кальянної галузі. При цьому слід постійно практикуватися і бути відкритим до експериментів. Потрібно не боятися пробувати щось нове - тільки тоді можна домогтися успіхів і визнання.
Вас може зацікавити